| Yazar |
Mesaj |
Excelion
Level 3

Puanlar: 820
|
Tarih:
Cum Tem 23, 2010 12:25 pm |
  |
Yine her kitapta farklı mitlerin bulunması durumundan muzdaribiz...
Assamite klanının lanetini Kabil'den almadığını düşünürsek, büyük bir garez beslemediğini de tahmin edebiliriz aslında. |
|
|
  |
 |
Quarion Liadon
Level 18

Puanlar: 16390
|
Tarih:
Cum Tem 23, 2010 1:02 pm |
  |
Bence bu bir zenginliktir mesela bir brujahla bir assamite ı yan yana koyduğunuzda çok farklı mitler anlatıp kavga edeceklerdir (söz konusu assamiteın da camarilladan olduğunu varsayalım da daha konuşmadan kavga çıkmasın bu iki heycanlı genç arasında ) |
_________________ Spirits of Thousand Ancient Dragons have spoken...
Quarion "The Brujah" Liadon
Bloodlust... |
|
   |
 |
Excelion
Level 3

|
Tarih:
Cum Tem 23, 2010 1:05 pm |
  |
Assamite ve Brujah'la Kartaca döneminde beraber yaşadıklarını unutmamak lazım. Ne var ki şimdi çok farklılar. Bir frenzy'ci ve bir diablerist yan yana gelmemeli  |
|
|
  |
 |
Hamatula
Oyuncu Kedi

Puanlar: 37850
|
Tarih:
Cum Tem 23, 2010 1:25 pm |
  |
Kartaca'yı yıkanlar da Assamite'tı ama.Assamite kayıtlarına göre, şehirdeki Baali'lerle beraber şeytana tapan assamitelar yoldan çıkmış clan üyeleriydi.Onları temizlemek için de Assamitelar şehre sızdılar.Punic Savaşlarına katkıları olmuş.Kartaca'da Haqim'in oğlulları birbirlerine final death getirdiler.Bazı Brujahlar bu durumu, Assamiteların kendilerini satmaları ve taraf değiştirmesi olarak yorumladılar.(İşin aslını bilmeyenler.)Assamitelar ise Kartaca'yı yıkan Ventrue ve Malkavlar için pek iyi şeyler söylemezler çünkü Venture ve Malkavların birlikleri, içerideki bütün Assamiteları yok ederek savaştılar.Onlar için ayırım yoktu.Assamitelar sadece bu yüzden onlara kızgın değiller, aynı zamanda yoldan çıkmış Haqim çocuklarını yargılama görevi de Haqim çocuklarınındı.Venture ve Malkavianlar, kendi işleri olmayan konulara burunlarını sokarak, assamiteların clandaşlarını öldürmüşlerdi. |
_________________ Her şey olur.
En son Hamatula tarafından Cum Tem 23, 2010 1:25 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi. |
|
  |
 |
Enduil
Level 14

Puanlar: 7210
|
Tarih:
Cum Tem 23, 2010 2:27 pm |
  |
Ki Haqim Absimillard'ın gazı ile 2. generationları öldüren anteler arasında olmadığı için Caine tarafından lanetlenmez, o kadar da düzgün çocuktur, çocuktur diyorum çünkü görüntüsü 16 yaşında o_O |
_________________ World Of Darkness |
|
   |
 |
Excelion
Level 3

|
Tarih:
Cum Tem 23, 2010 8:45 pm |
  |
| Hamatula demiş ki: |
| Kartaca'yı yıkanlar da Assamite'tı ama.Assamite kayıtlarına göre, şehirdeki Baali'lerle beraber şeytana tapan assamitelar yoldan çıkmış clan üyeleriydi.Onları temizlemek için de Assamitelar şehre sızdılar.Punic Savaşlarına katkıları olmuş.Kartaca'da Haqim'in oğlulları birbirlerine final death getirdiler.Bazı Brujahlar bu durumu, Assamiteların kendilerini satmaları ve taraf değiştirmesi olarak yorumladılar.(İşin aslını bilmeyenler.)Assamitelar ise Kartaca'yı yıkan Ventrue ve Malkavlar için pek iyi şeyler söylemezler çünkü Venture ve Malkavların birlikleri, içerideki bütün Assamiteları yok ederek savaştılar.Onlar için ayırım yoktu.Assamitelar sadece bu yüzden onlara kızgın değiller, aynı zamanda yoldan çıkmış Haqim çocuklarını yargılama görevi de Haqim çocuklarınındı.Venture ve Malkavianlar, kendi işleri olmayan konulara burunlarını sokarak, assamiteların clandaşlarını öldürmüşlerdi. |
Bunu Assamite Clanbookta okuduğuna emin misin? Çünkü DarkAges kaynaklarından birinde okuduğumu hatırlıyorum; True Brujah dediğimiz zamanı kontrol eden manyaklarla Assamite'lar barış içinde yaşıyorlardı. Ancak Ota boka burnunu sokan Ventrue'lar, ''Sıkıysa aşağı buraya in'' diyen, ama Ventrue'ların ayağını yalayan Nosferatu'lar, amacını bilmediğim, muhtemelen de anlamayacağım Malkavian'lar ve gölge başkan modundaki Toreador'lar, babasına ihanet eden ve Brujah'ların Antediluvian'ı sanılan Troile önderliğindeki bugünkü Brujah'lar yıktı Kartaca'yı. (Şu an Brujah'ların Temporis yerine Celerity kullanıyor olması da bu başkaldıran Brujah'ların o zamanlar Kartaca'nın 'Guardians' takma adıyla bilinen ve savaşçı kesimi oluşturuyor olmalarından dolayı Temporis'in ezik versiyonu olan Celerity'yi öğrenmiş olmalarından dolayı - ve evet Book of Nod'da Kabil ''hızlı olmayı öğrendim mır mır mır'' dese de bu kaynakta bu şekilde ''rivayet edilmektedir'', yine kesin değil yani.) |
|
|
  |
 |
Hamatula
Oyuncu Kedi

Puanlar: 37850
|
Tarih:
Cum Tem 23, 2010 9:31 pm |
  |
Valla Assamite'lar durumu böyle değerlendiriyor Clanbooklarında.Baalilerle olan çok eski mücadeleleri ve Kartaca'nın Baalilerle olan ilişkileri düşünülünce, bana çok da mantıksız gelmiyor. |
_________________ Her şey olur. |
|
  |
 |
Enduil
Level 14

Puanlar: 7210
|
Tarih:
Cum Tem 23, 2010 11:11 pm |
  |
Tekrar diyorum, clanbooklar yanlı kitaplar olayları clanın bakış açısından aktarmakta, bu da settinge süper bir tat katmakta bana sorarsan... |
_________________ World Of Darkness |
|
   |
 |
Quarion Liadon
Level 18

|
Tarih:
Cmt Tem 24, 2010 3:44 pm |
  |
Temporis bence aşırı güçlü bir disiplin yani oyunlarımızda antedeluvianını öldürerek true brujahların evrenin canına okumasına engel olduğu için Troileye bütün stler birer teşekkür borçludur
düşünsenize karakter olarak masqueradein serseri brujah tipini oynayan acemi bir oyuncunun temporise sahip olduğunu
eski zamanlardaki filozof savaşçı modunda takılsa yine neyse  |
Bloodlust... |
|
   |
 |
Excelion
Level 3

|
Tarih:
Cmt Tem 24, 2010 4:42 pm |
  |
Temporis candır ya... Bir dotunda (8 veya 9 olması lazım) geçmişten birini geri getiriyosun. Bir sürü True Brujah, Ilyes'i ve hatta Caine'i geri getirmeye çalışırken ortadan kaybolmuş  |
|
|
  |
 |
Quarion Liadon
Level 18

|
Tarih:
Çar Tem 28, 2010 4:47 pm |
  |
Aslında 4. jenerasyon 6 tane true brujah bulsak bunlar gerçek brujahı geri getirseler sonra 7si birlikte iradı getirseler 8 i güçlerini birleştirse caine i getirseler
yada hepsi birlikte geçmişe gidip daha tam gücüne kavuşmadan caine i öldürseler paradoksa girse dünya patlasa
çok piskopat olmaz mıydı? xD |
Bloodlust... |
|
   |
 |
Mustafa Erinanç
Konu Dışı Mod

Puanlar: 21800
|
Tarih:
Çar Tem 28, 2010 5:08 pm |
  |
Dominate in 7-8 ine bir göz atın derim ben =) Dünyanın en zevkli disiplini dominate bence. |
_________________ There was a field in my old town
Where we always played hand in hand
The wind was gently touching the grass
We were so young so fearless
Then I dreamt over and over
Of you holding me tight under the stars
I made a promise to my dear Lord
I will love you forever |
|
    |
 |
ladonna
Level 2

Puanlar: 210
|
Tarih:
Per Tem 29, 2010 11:25 am |
  |
Bu arada çok alakasız bir bilgi vereceğim burada.
Kelt mitolojisi malum daha çok dişildir. 3 rakamının gücünü de ilk önce orada gözükür. Keltlerin en güçlü sembollerinden biri de 3 lü spraldir. Bu 3 spiral kadınlığın 3 evresini temsil eder: maiden, mother, crone.
Bu 3 kadın Roma mitolojisinde de bir nevi sonsuzluğu temsil eder. Buraya göre de her insanın ruhunu bedene bağlayan bir yaşam ipi vardır ve 3 kadın ölümü yaklaşanın ipini keserek ruhu bedenden ayırır.
Buradaki crone larla hikayenin bağlantılı olduğunu düşündüm ben bir anda. |
|
|
   |
 |
Nihureniel
Level 2

Puanlar: 450
|
Tarih:
Pzr Ağu 01, 2010 6:19 pm |
  |
Eğer Temporis konusunda bir kaç şey söylemem gerekirse; açıkcası Celerity Temporsise bin basar benim görüşüme göre... Çok bir numarası olan bir disiplin değil.
Vampir aleminde çok oha çok süper çok müthiş gibi görünüp aslında pek işe yaramayan disiplinler var... Vicissitude gibi...
Geçmişten birini getirmek diyorsunuz; ki bu sekizinci düzey bir güç, bir düşünelim sekizinci düzeyde neler neler yapmaya izin veren disiplinler var...
Temporis 1, yeni bir algı açıyor bize, zamanla ilgili... Ki pek çok disiplin birinci seviyede bunu yapar... Ya da gerekli görünüp çok gereksiz olan pek çok disiplin bunu yapar desek daha doğru. Yine de Temporis olmasın demiyorum, iyidir, vampirlerin kasınca her şeyden anlayabileceğini gösteriyor olay nede olsa xD
Temporis 2, birine son yaptığı şeyi tekrar yaptırtıyor... Bunu da ileri sar geri sar olarak düşünebiliriz.
Temporis 3, tek bir kişiyi yavaşlatıyor...
Temporis 4, bir nesneyi zamanın dışına atıyor geçici süreliğine...
Temporis 5, bu biraz celerity'sel, bir kaç action birden almamızı sağlıyor...
Beş üstü disiplinler zaten imba şeyler... Yedinci Generasyonun altına düşmek gerek almak için, ki gereken xp giderlerine hiç girmiyorum bile...
Beş Celerity size kendi aksiyonunuzla birlikte birlikte yapabileceklerinize bakınca sizi altı kat hızlı yapar...
Potance 5, kafadan beş otomatik başarı ekler... Ki korkunç bir şey bu. Ortalama bir zorlukta 10 str'niz var demektir bu, (yarısı success yarısı fail geldi gibi düşünürsek)
Fortutide 5, güneşte azıcık kasarak üstünüzden duman tütse de yürüyebilirsiniz demek...
8 temporis kasıp geçmişten birini getireceğine (ya da daha sık olduğu gibi getiremeyeceğine), 8 fort kasıp üstüne de 4 obufuscate bularak güneşe ve ateşe karşı immune olabilirsiniz yahu...
Bir de wod'un şu ucubik güçleri susturma olayı gözüme batıyor sık sık... Temporise sahip olan bir sürü manyak tutup Caine'i falan getirmeye çalışır hepsi kaybolur...
Mageler gökte kızıl yıldız görür, incelemek isterler hepsi kaybolur... Sonuç olarak kayboluyorsunuz işte xD ehm...
Vicissitude neden gereksiz kısmını açıklamam gerekirse, özünde çok harika minionlar yaratabiliyorsun, birini çarşaf gibi duvara serip masa sandalye yapabiliyorsun ancak bu mekanikleri o kadar yorucu ki, bunu size direnme şansı olan (örneğin muadiliniz bir gangrel brujah nosferatu) gibi adamlara karşı kendinizi savunmak için yapmaya kalktığınızda da çok pis ağzınıza çakabiliyorlar...
Anlayacağınız çok uçuk seviyelerde inanılmaz kullanışlı (doğal olarak) olup başlangıç seviyelerinde (özellikle ilk 5 seviyede) ziyan gibi duran disiplinler hoşuma gitmiyor benim...
Konudan çok saptım ancak mazur görürsünüz umarım ^^' ya da başlık bölünür bilemedim... |
|
|
  |
 |
Excelion
Level 3

|
Tarih:
Pts Ağu 02, 2010 1:00 am |
  |
Tamam da olay zaten ilk 5 dot'a bakıp 'çok da bir numarası yokmuş bunun ya' demek değil. Özellikle Temporis'te. Çünkü Temporis'i kullanabilen adamlar zaten 5 dot'tan fazlasına sahip adamlardı, hepsi yaşlıydı. Ve o dotların da tek birer karşılığı yoktu, günümüz klanlarının disiplinlerinde bazı dotların alternatif güçleri olması gibi Temporis'te de aynı şey söz konusu. Bu yüzden Overpowered olarak sınıflandırılmış. Zaten dikkat ettiyseniz bu gibi disiplinleri kullanabilenler ya ortadan kalkmış, ya da sayıları minimuma inmiş gibi gösteriliyor WoD'da - oyunun dengesini batırmamak için. Ama tabi hala kullanılan Quietus, Obtenebration, Dementation, Serpentis gibi über disiplinler de var. Ama tamamen yoldan çıkmaması için gerekli müdahalelerde bulunulmuş... |
|
|
  |
 |
|
|